pornjk, pornsam, xpornplease, joyporn, pornpk, foxporn, porncuze, porn110, porn120, oiporn, pornthx, blueporn, roxporn, silverporn, porn700, porn10, porn40, porn800, porn900
  • Dřevěné židle zapadnou všude

    Dřevěné židle nikdy nevyjdou z módy. Tento vděčný přírodní materiál nám navodí absolutní hřejivé pohodlí domácnosti, nechladí, je snadno opracovatelný, snadno renovovatelný, je tedy na celý život. Dřevěné židle se vyráběly od nepaměti a dodnes jsou zde i přes vymožené verze moderní doby, jako jsou židle v kombinaci kovu a skla, kovu a průhledné umělé hmoty a podobných alternativ.

    Otázkou však je, zda existují dřevěné židle, které lze považovat za moderní. Ve směti možných podob dřevěných židlí, kdy lze mít krásně vyřezávané nohy i opěrku zad, se již nenachází žádná možná verze podoby moderní židle, než ta, kdy je židle ze dřeva vyřezána do tvaru starých červenošedých „vajíčkových“ sedaček v tramvaji, a poté usazena na jednoduché kovové nožky.

    Klasické dřevěné židle obyčejného strohého tvaru tu totiž byly už dávno, a jednalo by se tak o pouhou renesanci starého. Ostatně, když už jsme načali tramvaje – dřevěné sedačky, které v nich současně nahrazují nynější textilní sedačky, jsou voleny právě z podstatného důvodu hygieny.

    Všestrannost dřevěných židlí nezná mezí

    Dřevěné židle nebo sedačky jdou totiž snadno očistit vlhkým hadříkem, špína se nikde nezažírá a ve dřevě se neudržují bakterie. Už z tohoto důvodu se veřejné prostory začínají vybavovat snadno omyvatelnými židlemi či sedačkami, čili dřevem nebo plastem, případně kovem.

    Dřevěné židle mají všestranné použití, především doma jsme zvyklí na klasickou dřevěnou soupravu v podobě velkého stolu a židlí, které dohromady vytvářejí harmonii a teplo domova.

    Některé domácnosti si rovněž život nedokážou představit bez dřevěných židlí v pracovně. V případě Thonet židlí, které jsou oblíbené již tradicí, ty naleznete zejména v útulných kavárničkách či barech, často se používají i při divadelních inscenacích.

    Dřevo sice není tak chladivé, jako je tomu u židlí z kovu, avšak nás může spíše potrápit bolest kostrče. V tomto případě je vhodné dřevěnou židli vybavit o textilní podsedák, který lze k židli snadno připevnit, aby nesklouzával, anebo využijte alespoň polštářek.